Rakiet mnie zmobilizowal. Serdecznosci
A Jimi mial zwyczaj pisac i rysowac na hotelowych papeteriach. Robil notatki, pisal teksty piosenek, listy. Planowal zawartosc plyt i sklady muzyczne.......
Rysunki
Jimi tez malowal. Postaram sie w niedalekiej przyszlosci zrobic pare zdjec jego plastycznych dokonan i pokazac w zakladce. Jimi byl kolorysta. Tematyka nie, ale kolorystyka kojarzy mi sie nieco z kapistami.
Jimi bardzo mocno zwiazany byl z ojcem. Z kazdego miejsca w ktorym sie znalazl pisal do niego.
Z wojska:
I zdjecie
na ktorego otwrocie Jimi tez napisal ojcu pare slow
A wojakiem Jimi byl fatalnym. Jak wspomina jego byly sierzant, Jimi spal na sluzbie, dekowal sie po katach i nie mogl pojac wojskowej dyscypliny. Karne YES SIR zupelnie mu nie wychodzilo i wyraznie nie mogl sie doczekac konca sluzby. Jednak okres ten byl jakos dla Hendrixa wazny. Bardzo chetnie opowiadal pozniej o tym jak byl komandosem i skakal na spadochronie.
Z kalifornijskiego turne z zespolem Little Richarda
Z kapela Curtisa Knighta.{dzieki Rakiet} Bez trudu poznacie Jimiego.
I z Europy
Jimi byl czlowiekiem bardzo rodzinnym.
Z macocha, siostra i bratem. Malenstwo to Janie, obecna szefowa Hendrix Experience. Firma prowadzi tez muzeum Jimiego, zarowno stacjonarne jak i objazdowe. Wielka naczepa pokazujaca pamiatki i rozbrzmiewajaca muzyka Hendrixa krazy po Stanach. Wstep do muzeum jest bezplatny
Mozna zobaczyc gitary Jimiego. Rowniez ta:
Resztki odkupione przez rodzine od fana ktory stal sie zapewne jej posiadaczem na ktoryms z koncertow. Jimi rzucal czasem rozbite gitary publicznosci.
Notatki Jimiego
I mnostwo pamiatek po nim.
Jimi jakiego, byc moze nie znacie
Podobno byl calkiem niezlym lucznikiem.
I jeszcze ksiazka
Niezla
Ciesze sie bardzo z waszej obecnosci w tej zakladce. Wybaczcie nienadzwyczajna jakosc zdjec. To moje zbiory i zdjecia pstrykam w warunkach domowych a ich tlem jast moj stol lub podloga
Pewnie moglbym sie bardziej "przylozyc" ale zajelo by to mnostwo czasu a to towar troche deficytowy.