Drogi B&B(Wiesławie) w pełni się z Tobą zgadzam. Kto wątpi i pyta to znaczy , że szuka i ma stosunek emocjonalny do zagadnienia
to już bardzo dużo. Dlatego masz olbrzymi wkład w rozwój tego wątku za co jestem Ci bardzo wdzięczny i dziękuję, bo jakoby zmusiłeś nas do zdwojenia wysiłków na rzecz poszukiwania nowych materiałów i argumentów w tym muzycznych w temacie
Polanie. Ostatnim postem podsunąłeś mi pewien pomysł .... jaki ? niech to pozostanie na razie tajemnicą
.
Zgodzimy się chyba co do jednego, że grupa warta była przypomnienia i ponieważ utwory zostały nagrane, jak na dzisiejsze czasy "metodą chałupniczą", warto chyba aby współcześnie działające polskie zespoły bluesowe wróciły do części repertuaru Polan i podały go PT Publiczności w nowym aranżu sądzę, że ku satysfakcji obu stron
. Ale to już tylko sugestia na, którą wpływu nie mamy .... . Chodziło tu raczej o rejowe" Polacy nie gęsi" ... i swojego bluesa mają. Może siermiężnego jak lata 60te w ówczesnej Polsce. Nikt nie twierdzi, że Polanie byli zespołem bez skazy. Wpadki repertuarowe mieli, ale przytrafiały się one przecież również takim "firm" jak The Beatles, czy Rolling Stones .... o innych nie wspomnę
Z nadzieją na dalsze Twoje odwiedziny i posty w tym wątku, bo stałeś się ważnym ogniwem zakonu bezhabitowego "polanologów", serdecznie pozdrawiam
.
Szczęścia i zdrowia życzę