autor: kora » marca 13, 2009, 5:03 am
Czepianie się bluesonline jest dla mnie niezrozumiałe....
Przecież jasno i wyraźnie Jazzy napisał,ze w Białymstoku chcą poznać Motykę,ale Motylka ich olał i odesłał do Pani manager ,która to na odczepne dała im plik muzyczny marnej jakości.
Zważywszy na fakt,ze w innym radiu Makaron promuje swoją płytę ( nie plik muzyczny) Jazzy czuję się zlekceważony.
I tak jest w porządku,ze tłumaczy to tylko regionalizmem... Zważywszy,ze oboje Panowie udzielają się na tym samym forum - sytuacja jest po prostu poniekąd dziwna...
Jazzy powinien już dawno zauważyć,że na tym forum co poniektóre osoby wchodzą tylko po to aby się wypromować, zaprosić na koncert - gdy już cel osiągną, całymi tygodniami ich tu nie uświadczysz.
Jeżeli poprosisz o coś w zamian ... udają Greka
Kontakt z mediami ,to jedno,kontakt z mediami tematycznymi, to coś innego. To drugie ,dla potencjalnego zainteresowanego ( bluesfana) stanowi istotne źródło wiedzy. I właśnie na tych mediach powinien się muzykant skupiać.
W gazecie muzyki nie usłyszę, zresztą nie czytam gazet, - wszystko jest w necie.
W audycji telewizyjnej TV ,cóż mogę usłyszeć oprócz ohów i ahów
- oh jaki jestem skromny i wspaniały
- to wszystko z miłości do bluesa
- kilka reklam,często z przerywnikiem muzycznym z innej bajki
- na koniec krótka prezentacja możliwości muzycznych
- i co ???
mam się tym podniecać ?
no proszę....bez przesady
Kto to widział, kto to oglądał ??? podejrzewam,ze sami zainteresowani i ich najbliższe środowisko
Dopiero potem my , a gdzie - no właśnie w necie .... jak ktoś to wyłapie i uraczy resztę linkiem.
Wiele zespołów wie,ze aby zaistnieć -musi reklamować się w społeczności, do której chce dotrzeć.
Jeżeli pomija tą sposobność, to niestety różnie można to interpretować.
I zadawać sobie pytanie - O co mu chodzi ?
Kolekcjonuje te wywiady i chwali się znajomym,którzy go odwiedzają ? Wycina artykuły z gazety i robi sobie ołtarzyk ?
Może nagrał płytę aby zaspokoić swoją próżność .....
A może tego typu osoby chcą zwrócić uwagę tylko " tych na górze" , pomijając nas,szaraczków .... nie kończące się domysły...
Pamiętam jak Highwaye promowali swoją płytę i to wcale nie bluesową .
Gdzie to robili ? Tu u nas na forum.Jaki był efekt ? - wszyscy wiedzą kim są.
Każdy ( nie znam wyjątków) szanuje Ich i darzy większą lub mniejszą sympatią, posiada też płyty i chętnie chodzi na Ich koncerty.
Afrykański Śnieg - jeszcze jej nie ma, a już chce się ją mieć i posłuchać - zwróćcie uwagę jak Robert ją reklamuje .
Pełen szacun. Gdzie to robi ? - Tam gdzie trzeba, !!!
Adam Kulisz, pomimo,iż na forum się nie udziela ,za każdym razem,jeżeli wydaje płytę - reklamują ją na OB,dlaczego ?
Bo nikt by nie zrozumiał ,gdyby tę drogę pominął, tu ma swoich fanów i odbiorców .Tu ,a nie np: w Tygodniku Niedzielnym.