autor: Jimmy » kwietnia 19, 2009, 12:01 pm
Nie jestem pewien, czy to czego dokonują Panowie z zespołu Ścigani można nazwać sukcesem. Do prawdziwego, zasłużonego sukcesu jeszcze daleka droga, ale mam nadzieję, że z każdym takim wydarzeniem skracają ją o dobrych kilka etapów.
Cóż mogę powiedzieć o ostatnim występie w TVP 2, oprócz tego, że jestem niezmiernie szczęśliwy, że znów zaistnieli i znów zagrali pięknie!
Cieszę się, że B&B i kora dopowiedzieli kilka słów do swoich wcześniejszych wypowiedzi. Bezsensownie idiotycznym byłby efekt, że ktoś kto nie ma pojęcia o zespole szuka informacji w google.pl trafia na blues.com.pl i widzi takie oto "zachwyty". Rozumiem swoje prywatne zdanie, ale zarzucać strusiowi, że nie lata jest lekko zastanawiające.
Słuchałem przez ostatnie kilka dni zarówno płyt "Nigdy więcej bluesa", jak i "Bez Hamulców" i muszę przyznać, że zmieniłem swoje zdanie. To nie są dobre płyty... TO SĄ CHOLERNIE DOBRE PŁYTY i pokuszę się także o twierdzenie, że Bez Hamulców bije na głowę album debiutancki. Słychać wyraźnie krok naprzód, większą dojrzałość i naprawdę świetne utwory.
Na dokładkę polecam niedowiarkom koncerty. To na nich widać prawdziwą wartość muzyków, którzy, czy Wam się to podoba, czy nie, swoje inspiracje znają doskonale.
Myślę, że blues w Polsce dawno już nie miał tak dobrego sprzymierzeńca.