witam!
powiem tak- ciszylbym sie niezmiernie...
ba, skakalbym z radosci pod niebo!
czekam juz prawie trzy lata na ten album i nie moge sie doczekac.
jak to ktos ladnie podsumowal "trzymam kciuki, aby ten album sie ukazal, ale moje rece zaczynaja byc bardzo zmeczone..."
przez ostatnie dwa lata, czyli od czasu odejscia na Tamten Swiat Hughie Thomasson'a, zapowiedzi tej plyty pojawialy sie wielokrotnie. Gdyby nie jego odejscie juz bysmy od dwoch lat mogli jej sluchac do woli.
Jednak po jego smierci bylo oczywiste, ze album nie ukaze sie w zaplanowanym terminie. Potem zespol zapowiadal premiere na wiosne, pozniej na jesien a od jakiegos Henry Paul i Monte Yoho, pisujacy na oficjalnej stronie, nabrali wody w usta na ten temat. Plotek tez było wiele.
Ostatnio pisali o zupelnie nowych utworach:
"Trouble Rides A Fast Horse", "Tomorrow's Another Night",
"The Flame", "Hiding Out In Tennessee", "Born To Be Bad", "It's About Pride", "The Good Old Days", and more....
The Outlaws sa teraz w fazie sesji nagraniowych i rzeczywiscie chca- jak to napisali- wprowadzic zespol w nowe dzieisieciolecie.
Zdziwiony jestem tylko informacja, ze TYLKO CZESC materialu wspoltworzonego przez Hughie'ego bedzie na tej plycie.
Ten album byl juz zupelnie skonczony! Czekal tak naprawde tylko na wydanie. A Thomasson naprawde wlozyl w niego mnostwo pracy i czasu (trwalo to i trwalo...)....i serce...
Oto spis utworow zaczerpniety z blogu z oficjalnej strony sprzed dwoch lat:
1. "I Wanna Know
2. "Legacy"
3. "Love Truckin'"
4. "Once a Cowboy"
5. "Rippin' Through Kentucky"
6. "Room to Roam & Ramble"
7. "Runnin'"
8. "This Town"
9. "Trail of Tears" (Anderson & Mason)
10. "The Strangest Dreams"
Brakuje mi tu jednak przepieknego
Full Circle.- Tak się wlasnie początkowo miala nazywac plyta, bo w koncu ma być
'Once An Outlaw Always An Outlaw'- piekny tytul, nabierający chyba dodatkowego znaczenia po odejściu głównego bohatera. Ciekawe, czy Hughie przeczuwal, ze niedługo kres jego wędrówki po tym padole i to jego ostatni album????
Kika piosenek można było posluchac nie tylko na koncertach i wciąż sa dotepne m.in.na You Tube. To tez powod, dlaczego tak ostrze sobie zeby na ten album.
Ciesze się, ze zespol wciąż istnieje i gra w prawie niezmienionym skladzie.SWIETE ICH PRAWO. Co prawda, tak jak w przypadku starych numerow Skynyrd i zmiany
Ronnie-Johnny Van Zant ,nie wchodza mi utwory spiewane przez Henry Paul'a ktore oryginalnie wykonywal Hughie (możemy posłuchać na oficjalnej stronie)a i jego genialnego grania tez mi brakuje, ale to moje odczucia i pewnie wyraz sentymentu za Hughie'm. A Florida Guitar Army ma sie dobrze!!!
Nowego materialu tez wypatruje, bo wiem na co ich stac i tez sie nie moge doczekac....
Alez się rozpisałem:)-Ale The Outlaws to mój ukochany band...
Oto kilka linkow:
www.outlawsmusic.com
od kilku tygodni nowa wersja oficjalnej strony
http://www.youtube.com/watch?v=hiRXv2Zl ... ed&search=
wspomniany Full Circle, którego słuchałem już ze sto razy i wciąż się nie mogę nasycic. Tam tez odnajdziecie 'Trail of Tears'-w roli głównej Chris Anderson i wykony koncertowe.
Jak komus bardzo zalezy, mogę się podzielic utworem z nowej plyty 'This Town' i innymi archiwalnymi nagraniami które były kiedys dostępne do zassania na oficjalnej stronie. Jakby co proszę o kontakt na private!
pozdrawiam wszystkich, szczegolnie tych trafionych ogniem gitarowej armii z Florydy!!!
*woytek
i znowu...Full Circle- here we go again- Full Circle -children of the land...