...płyta dawno kupiona, dzisiaj w końcu mogłam ją przesłuchac ...
pierwsze na co zwróciłam uwagę to przyjemna okładka - zmysłowa
dziewczyna, która przyciąga nie tylko męskie oko
już sugeruje temat wiodący na krążku 'rockk'n'rollowych ludzi do wynajęcia'
.
... czytając od góry tytuły utworów...usmiechnęłam sie
po cichu do siebie, bo czytając od pierwszego numeru ładnie kojarzą sie w całosc. Może wymuszoną , może tylko dla mnie 'widoczną' (?) ...ale tak jakos składaja mi się na, np. zwrotkę do kolejnego utworu ... (?)
tytuły CD:
1. jak odnaleźc siebie
2. gdy sie kocha
3. wszędzie ją widzę
4. blues samotnosci
5. kusisz mnie kusisz
6. w głowie mam tylko amory
7.
8.
itd.
i to co 'zobaczyłam':
(...) jak odnaleźc siebie, gdy sie kocha. wszędzie ją widzę (ech) blues samotnosci...kusisz mnie kusisz, w głowie mam tylko amory (...)
pewnie niejedna osoba usmiechnie sie pod nosem, ale to takie babskie skojarzenia
Ciepła nastrojowa płyta...z delikatnym i charakterystycznym vocalem. Płyta do kołysania mysli. Gitara Sławka inna od tych do których jestem przyzwyczajona, bo raczej nie wychodzi na prowadzenie, bardziej trzyma 'sztamę' z pozostałymi.
Ale kiedy już chce cos ważnego powiedziec/ zaznaczyc, zaskakuje subtelnością dzwięków, udowadnia swój świetny warsztat.
Całą płytą jestem mile zaskoczona. Czuje się słuchając jej, że chłopaki z Obstawy świetnie sie bawią tworząc i wspólnie grając ze sobą.
Jest w nich lekkosc grania.Mają swój charkterystyczny smak bluesa.
Dla mnie wielka przyjemnosc słuchania.
'Kusisz mnie kusisz' zdecydowanie mój faworyt na tej płycie za wyjątkowy nastrój słowa i muzykę, bo - piękny gitarowy początek muzyczny jak i cała reszta. Kołysze wybornie. Utwór znakomity z pazurem
tak jak 'Pościelówa' (...alez tytuły
)
... i szczególny, wyjątkowy - 'Dla dinga'
Powodzenia.