Zośka L.-to jest nas już dwoje
w sumie spodziewałem się u Ciebie takiego myślenia.
Ref-lubię, lubię ale ostatnio coś zmierzają nie w tym kierunku w którym chciałbym ich słyszec. Mimo to idę 2.12 na ich koncert. Widac, że granie na scenie sprawia im wielką radości i fajnie, że dalej grają ze sobą, 30 lat to kawał czasu.
easy-blues-Zważ, że nie napisałem-nie podoba mi się, jest beznadziejna, kawałki złe, źle zmiksowana, źle zrobione pudełko (ostatnio przy jednej płycie od razu połamały mi się wszystkie ząbki trzymajace płytę) itd. Wtedy wpis wyglądał by pokracznie, że oceniam coś czego nie przesłuchałem kilka razy, czego nie mam w rękach, czego nie mogę ocenic bo nie mam tego u siebie. Wyraziłem po prostu swoją opinię, że nie czekam na tą płytę z wielką ciekawością, pewnie ojciec czy siostra kupią. DVD z 30 urodzin ze Spodka obejrzałem po jakichś 4-5 miesiącach od premiery. Kiedyś to był chyba jeden z najważniejszych zespołów w moich odtwarzaczach, teraz stał się jednym z wielu. Szanuję wszystkich muzyków, lubię ich ale 2004 już nie była najlepszą płytą a o tą obawiam się jeszcze bardziej.
Konstruując wnioski-wystarczy mi to co słyszałem już na koncertach, nowe utwory (dwóch nie odróżniam od siebie nijak.)