Z pewna taka niesmiałoscia ku rozwadze poddaję, że jednak wesz (nawet na powrózku) to forma znacznie wyższa od gnidy (nawet hasajacej na wolnosci).
I to tyle w temacie przyrody i genetyki.
W dalszym ciagu jestem ciekaw jak to się stało, że Borys widział (-a?) koncert zespołu HooDoo Band w finale PBC i do tego tenże koncert bardzo sie podobał?
Bardzo proszę też "Borysa" o sprecyzowanie swoich uwag, co do regulaminu PBC, to znaczy które jego postanowienia sa "dziwne" i "paradoksalne". Jesli zastrzeżenia okaża się uzasadnione, regulamin poprawimy. Dla przykładu: zarówno Magda Piskorczyk jak i Andrzej Matysik po finale wyrazili opinię, że zespoły które nie przyjechały na finał (niezależnie od powodów), nie powinny być uwzględniane w końcowej punktacji (dotychczas były, z wynikiem z eliminacji pomniejszonym o 14 punktów - tak na liscie finalistów znalezli się HooDoo Band , Witek Bielski i Martina&Witek). Ciekaw jestem opinii forumowiczów w tej kwestii. Gdyby wprowadzić poprawkę wg Magdy i Andrzeja, HooDoo Band, Witek i M&W bylyby poza finałem i - moim zdaniem -
ich wkład i wysiłek zostałby całkowicie zmarnowany. Narazie widzę w poscie "Borysa" poważne nieporozumienia (mam nadzieję, że tylko to), bo przecież wynik z eliminacji (ocenianych przez inne jury) wcale nie musiał powtórzyć się w finale. Prosze porównać składy jury. Tak więc nikt, kto wszedł do finałowej piatki (nawet jako piaty) nie może powiedzieć, że "przyjechał żeby się pokazać i dobrze bawić" i do tego "wiedzac, że i tak nie ma szans na wygrana (bo jest zbyt wielka różnica w punktacji". Smiem twierdzić, że Puste Biuro miało wielka szansę na zwycięstwo, podobnie jak pozostali, znakomici uczestnicy finału. Będę zobowiazany za sprecyzowanie, na czym polegał "brak szacunku" z mojej strony dla zespołu HooDoo Band? Czy może na tym, że nie zostali skresleni z finału?
Naprawdę to martwi mnie "Roj" i nieliczni - na szczęscie - jemy podobni. Bo przecież, gdy Korze nie podobał się werdykt jury - została zaproszona do udziału w jury PBC 2011. Gdy "Borysowi" nie podobajš się niektóre przepisu regulaminu PBC - prosze o sprecyzowanie zarzutów i poddanie ich ocenie na forum
Z tego wszystkiego Roj chyba nic nie zrozumiał, skad oczywisty wniosek, że musi być zdecydowanie niższa forma rozwoju niż wesz (choćby na powrózku), a jaka jest ta niższa forma - każdy widzi (albo może przeczytać w tytule postu):D
Blues on!
Wkrótce obszerne info o Polish Blues Challenge 2011.
Blues on!
Tomasz Bielski