Tak - kiedy skończyłem płytę świąteczną do której namówiłem całkiem spore grono z okolic bluesa i wywołała ona spore zainteresowanie postanowiłem nieco iść już i tak przetartym szlakiem, który poniekąd sam utorowałem i zmontować płytę uniwersalną. Wymyśliłem sobie kilkanaście kawałków do których zaprosiłem sporą rzeszę wykonawców. Tym razem padło na ludzi dla których harmonijka ustna jest środkiem wyrazu muzycznego. Po sporym uplywie czasu wyklarowała się ósemka muzyków która zagrała do moich piętnastu utworów. Płyta zatem została bardzo dokładnie wykorzystana i zawiera ponad godzinę dźwięków jest więc wypełniona po brzegi zróżnicowanymi klimatycznie utworami z przepięknie wplecionymi partiami harmonijki ustnej.
Utwory z płyty w kolejności:
1. Piwo dwa - Olek Blues & Sławek Pyrko 3.46
2. Antyalkoholowy blues - Olek Blues & Michał Kielak 3.45
3. Pieniążki - Olek Blues & Michał Kielak 3.05
4. Głucha cisza - Olek Blues & MrRekinsky 4.22
5. Ładowarka - Olek Blues & MrRekinsky 5.27
6. Z diabłem sprawa - Olek Blues & Sławek Nowodworski 3.53
7. Żal - Olek Blues & Sławek Nowodworski 5.17
8. Cukierkowy chłopak - Olek Blues&Nowodworski 3.20
9. Granica błędu - Olek Blues & Sławek Pyrko 3.38
10. Perfidia - Olek Blues&Dawid Wydra 3.10
11. Z pamiętnika - Olek Blues & Paweł Szymański 4.03
12. Zwykly blues - Olek Blues & Igor Górski 4.40
13. Niezapominajka - Olek Blues & Igor Górski 4.27
14. Zrzęda blues - Olek Blues & Jaromi Drażewski 4.18
15. Miłość i ból - Olek Blues & Sławek Pyrko 4.14
Nie bez przyczyny zatem tytuł tego krążka zawiera w sobie wszystko co znajduje się na płycie: "Gitara i harmonijki". Cieszę się że w składzie znakomitych polskich wirtuozów harmonijki znajdują się i goście zza granicy. Szczególną uwagę chciałbym zwrócić tutaj na osobę Igora Górskiego z Ukrainy, to świetnie zapowiadający się instrumentalista który zasługuje na zainteresowanie. Bardzo dziękuję wszystkim którzy zagrali na tym CD, okazali się wspaniałymi ludźmi i kolegami, potwierdzając tym samym fakt że warto jest wierzyć w cud i drugiego człowieka.
Zagrali:
1. Jaromi Drażewski
2. Sławek Pyrko
3. Sławek Nowodworski
4. Paweł Szymański
5. Michał Kielak
6. MrRekinsky (W.Brytania)
7. Dawid Wydra
8. Igor Górski (Ukraina)
Płyta jest już na ukończeniu, jeszcze drobne poprawki w materiale, oprawa graficzna i akceptacja biorących udział w tym projekcie.
Chciałbym już dzisiaj w tym poście podziękować serdecznie wszystkim którzy przyczynili się i przyczyniają do wydania tego krążka, zapraszam do wsparcia tego projektu i mam nadzieję ze spotka się z nie mniejszym zainteresowaniem niż świąteczne wydanie "Bluesa pod choinkę".