autor: Marika2011 » września 27, 2013, 11:56 pm
Mam, mam ją wreszcie! Cudne rffy, fascynujące gitarowe solówki i zagrywki wywołujące ciarki, różnorodne kompozycje i style, szczególny i niepowtarzalny klimat każdego z utworów, do tego ich ciekawe, zróżnicowane teksty, a przede wszystkim ten jedyny w swoim rodzaju wokal Warrena sprawia, że płyta jest jak dla mnie genialna i świetnie się jej słucha. Jest to w dodatku szczególne wydanie z ciekawym projektem, dotychczas nie praktykowanym. Prawdopodobnie Warren zaspokoił swoja ciekawość co do inwencji twórczej swoich kolegów, ale ja bardziej byłabym usatysfakcjonowana gdyby do nagrania drugiej płyty zaprosił wokalistów i instrumentalistów, którzy zinterpretowaliby jego kawałki według własnej wizji artystycznej. Nie mniej uważam, że niektóre prezentacje z drugiego krążka są niezłe. Właściwie to bardzo chętnie będę tej dodatkowej płyty słuchać. W końcu gra tu Gov't Mule, a tylko wokaliści są różni. Jest to, co by nie mówić, jakiś rodzaj urozmaicenia i chyba o to między innymi mułom chodziło. Poza tym zapewne też chcieli dostarczyć odbiorcom jak najwięcej bodźców, czyli pod dostatkiem rozrywki, multum tematów do konwersacji i kontrowersji.
Płytę kupiłam w rockserwisie za 51,99 zł i jak zwykle nie zawiodłam się, bo dostarczono mi ją już 27.09.
Ostatnio zmieniony października 2, 2013, 8:01 am przez
Marika2011, łącznie zmieniany 1 raz