autor: zbymal » listopada 24, 2013, 4:28 pm
Mówiąc tak,wszystkie strony księgarni, które oferują tę pozycję opierają się na wpisie Wydawnictwa Bellona, którą cytuję w tym poście. Jak można zauważyć, są nawet rozbieżności w tytule, które podają portale i Bellona też. Na okładce jest inaczej, w postach portali internetowych jest inaczej, jeśli chodzi o tytuł. Ja zaryzykowałem i podałem tytuł z okładki albumu (chodzi o słowo soul). Naprawdę straciłem dużo czasu, żeby wyszukać coś więcej o tej pozycji. Niestety. Po trosze, będąc zły, wyszukałem kiedy było pierwsze wydanie i podałem je we wpisie, trochę czasu minęło. A, największą ciekawostką jest to, że różne księgarnie pokazują okładki z innymi fotografiami. Dlatego dodałem okładkę oryginału. Ja też z chęcią chciałbym dowiedzieć się coś więcej.
Dodam jeszcze jedną rzecz o tej pozycji. Doszukałem się na portalach anglojęzycznych, że fotografie są czarno-białe.
Pomimo złego informowania przez wydawnictwo (może coś chce ukryć) zasygnalizowałem ten album/książkę, bo ciężko o pozycje związane z bluesem w naszym kraju.